Millaiselle ihmiselle verkkokauppa voisi olla hyvä tapa työllistää itsensä

Verkkokauppa on kokoajan kasvava ala jolle riittää kysyntää. Kaiken sähköistyessä, myös kaupankäynti sähköistyy kokoajan enemmän. Verkkokauppoja on jo lähes jokaiseen tarpeeseen, mutta onko se hyvä tapa työllistyä.

Kannattaako ruveta verkkokauppa yrittäjäksi? Itse sanoisin että kannattaa. En ole itse varsinaisesti yrittäjä, mutta olen kehittänyt uutta verkkokauppaa lähiaikoina, ja nähnyt käytännössä mitä kaikkea siihen kuuluu. Vaikka alku voi tuntua ahdistavalta, tietenkin aina uutta asiaa rakentaessa, voi siitä tulla jotain mahtavaa ja hienoa joka voi työllistää tulevaisuudessa monia ihmisiä.

Verkkokaupat yleistyvät

Mitä siihen vaaditaan?

Verkkokauppa on yksi helpommista yrityksistä mitä voi laittaa pystyyn. Et tarvitse (ainakaan alkuun) suuria varastotiloja, joten kotitoimisto saattaa kelvata alkuun aivan mainiosti. Tehdäkseen rahaa täytyy myös tuhlata rahaa. Päätä ensin mitä myyt, mistä hankit tavarat, millä hinnalla hankit ja myyt, mihin toimitat, miten toimitat ym. mitä nyt liittyy verkkokaupan pitämiseen. Ota niin hyvin selvää kaikesta etukäteen kuin mahdollista.

Tarvitset tietenkin jonkun ohjelman millä verkkokaupan laitat pystyyn. Hyvä ilmainen ohjelma on wordpressiin asennettava woocommerce. Sillä saat luotua hyvän ja toimivan verkkokaupan, josta saat helposti oman näköisen valittavilla teemoilla.

Paljon yksityiskohtaista mietittävää, myös verkkokaupan ehdot ym. täytyy olla asianmukaisesti kunnossa, sekä koko kaupan ulkoasu.
Yritä keksiä uudenlainen konsepti, jolle on kysyntää. Älä siis perusta taas yhtä perus vaatekauppaa. Keksi joku uusi ja kiinnostava idea, joka ottaa siivet alleen jo ensi tuulahduksesta. Sillä ei ole väliä mitä myyt, jos konsepti ja idea on loistava. Myydäänhän vaahtosieniä hurjalla hinnalla koska kaikki naiset haluavat juuri sen meikkisienen.

Tuote voi olla siis joko oma kehittelemä tai muiden, ja sinä toimit vain jälleenmyyjänä. Myös esim. käytetyn tavaran verkkokaupat ovat mielenkiintoinen idea, jos keksii jonkun raikkaan muunnellun kirppismenetelmän nettiin, joka myös toimii.

Nettikauppa joka kannattaa

Kenelle se voisi sopia?

Oletko aina halunnut työllistää itsesi? Oletko myynti ja tuloshakuinen? Haluat itse määrittää sen mitä teet ja milloin teet? Sitten verkkokaupan perustaminen voi olla sopiva työ sinulle. Tarvitset paljon aikaa ja jonkin verran rahaa aloittaaksesi verkkokaupan.

Omaa yritystä perustaessa, olet itse vastuussa kaiken toimivuudesta. Jos olet vastuuntuntoinen, heittäytyvä ja innokas sekä oma-aloitteisen yritteliäs persoona, sovit hommaan varmasti.
Jos verkkokauppa kiinnostaa, voit toki ensin hakeutua jonkun toisen firman verkkokauppaan töihin ja oppia siitä, tai mennä verkkokaupan ja yrittämisen kursseille.

Vinkkejä miten pääset alkuun

Riippuen siitä mitä alat myymään, tilaa tavaroita riittävästi varastoon, jotta tilausten tullessa et joudu heti myymään ei oota. Tee taustatyö aina huolellisesti ja tarkasta kaupan toimivuus. Mainosta mahdollisimman paljon. Aloittelevan yrittäjän kannattaa hyödyntää ilmaiset mainoskanavat, kuten facebook, twitter, instagram, youtube, pinterest, linkedin ja blogi. Osallistu myös messuille ja tapahtumiin jos mahdollista. Järjestä kilpailuja tai arvontoja vaikka facebook sivuilla, ja kasvata tykkääjä määrää sekä postituslistaa.

Ensin kannattaa markkinoida ja keskittää myyntiä kotimaahan. Kun brändi tai firma alkaa saada nimeä ja tunnettavuutta, voit ruveta tähtäämään kansainvälisille markkinoille.

Hanki yhteistyökumppaneita ja verkostoidu. Se on hyvin tärkeää pienyrityksille. Ilman yhteistyötä ja verkostoitumista ei pitkälle pääse, sillä verkkokauppoja perustetaan yhä enemmän ja enemmän.
Hommaa liidejä niin paljon kuin vain suinkin pystyt, muuten ei myyntiä synny.
Tärkeintä on uskoa itseensä ja ideaansa, sekä säilyttää into läpi prosessin menestykseen asti. Kaikilla meistä on mahdollisuus lyödä läpi business maailmassa, vaikka verkkokaupalla.

Kivijalkakauppa vs. verkkokauppa

Navigation