Haluatko tienata kovasti? Näissä ammateissa se on varmasti mahdollista

Ilta-Sanomien mukaan eniten tienaavat rahoitus- ja vakuutuspalveluiden johtajat; lähes 9 000 euroa kuukaudessa. Toisessa listauksessa tulevat työmarkkina- ja elinkeinoelämän järjestöjen johtajat hieman yli 8000 euron kuukausiansiolla.

Kolmanneksi sijoittuvat politiikka- ja suunnittelujohtajat vain muutamien eurojen päässä edellisistä johtajista. Neljänneksi listaukseen pääsivät ylilääkärit lähes 8000 euron ansioilla. Heidän perässään tulevat erikoislääkärit ja sitten lääkärit. Heidän jälkeensä sijoittuvat liiketoiminta- ja hallintojohtajat. Sitten tulevat yleislääkärit 6700 euron kuukausiansioillaan. Häntää kovapalkkausten rankkauksessa pitävät henkilöstöjohtajat.
Lakimies tienaa hyvin

Talouselämän parin vuoden takaisin jutun mukaan eniten tienaavat yllättäen urheilijat. Heidän kuukausiansionsa saattaa olla yli 14 000. Muutoin lehden listaus ei näytä kovin paljon erilaiselta kuin Ilta-Sanomien. Jotkut ammattiryhmät ovat vain vaihtaneet paikkaa palkkojen suuruudessa.
Kannattaa siis opiskella johtamista, taloutta tai lääketiedettä, mikäli mielii koville palkoille.

AKAVA on korkeasti koulutettujen oma järjestö. Heidän sivuilta löydät
palkkasuosituksia korkeaa koulututkintoa vaativiin aloihin:
http://www.akava.fi/tyoelama/tyossa/palkat/liittojen_palkkasuositukset

Rahan perässä opiskellaan lääkäriksi, juristiksi ja ekonomiksi

Ihmiset usein mieltävätkin juuri lääkärien ja ekonomien, mutta myös juristien palkat koviksi. Näihin ammatteihin haetaankin kovasti. Monet yrittävät jopa viisi kertaa ennen kuin pääsevät sisälle yliopistoon tai antavat periksi. Matkalla on keretty maksaa useita tuhansia kalliista valmennuskursseista. Ne ovat varmasti hintansa väärti, jos sisälle pääsee ja oma unelma toteutuu.

Toisin on tietysti, jos antaakin periksi ja joutuu valitsemaan toisen alan. Minun mielestäni on kuitenkin merkki siitä, että ala ei olekaan oikeasti itseä varten, vaikka niin kuvittelisi, jollei vielä viidennelläkään yrittämällä pääse sisään. Silloin ei vaan ole tarpeeksi fiksu kouluun päästäkseen ja/tai ei ole tarpeeksi motivaatiota lukea pääsykokeisiin. Ja motivaatiota lukeahan kyllä löytyy, jos todella jotain haluaa.
Lääkärit tienaavat hyvin

Kartoita omat arvosi

Kannattaa pohtia sitä ennen kuin lukee johonkin näistä arvostetuista ja hyvin palkatuista ammateista, että haluaako sitä todella. Jos ainut motiivi ryhtyä lääkäriksi on paksu tilipussi, on minusta hakoteillä. En itse ainakaan halua asioida lääkärillä, jonka aistin tekevän työtään vain dollarin kuvat silmissä.

Yleensäkin hoitoalle vaaditaan mielestäni kykyä kommunikoida ihmisten kanssa, kuunnella heitä ja ennen kaikkiaan kykyä empatiaa. Jos on joskus käynyt jollain hoitoalan henkilöllä, jolla ei ole minkäänlaista empatiaa, tietää kuinka hirveältä se tuntuu, kun henkilö pahentaa tilannettasi laukomalla jotain ajattelematonta ja saamalla sinut pelkäämään vaivasi puolesta entistä enemmän tai jopa menettämään toivosi kokonaan.

On olemassa paljon ihmisiä, jotka ovat muutenkin taipuvaisia katastrofiajatteluun. Lääkärin pitäisi oikaista tällaisten ihmisten vääriä luuloja ja jättää sanomatta kaikki, mikä ei ole pakollista ja mikä voi vaan pahentaa potilaan tilaa.

Bisnes- ja lakimaailmassa tarvitaan kovuutta

Bisnesmaailmaan taas vaaditaan kovuutta. Mikäli olet kovin myötätuntoinen ja ihmisläheinen tyyppi, älä hakeudu bisnesmaailmaan tai kärsit. Saatat kokea, että et voi olla oma itsesi ja noudattaa sinulle tärkeitä arvoja. Bisnesmaailmassa raha puhuu, ja ihmisten hyvä ja oikeudenmukainen kohtelu voi usein jäädä hyvinkin toisarvoiseksi. Toisaalta fiksut yritysjohtajat ovat tajunneet, että paras markkinointistrategia on välittää asiakkaistaan kuin myös työntekijöistään.
Pankkialan palkat ovat hyvällä tasolla

Juristiltakin vaaditaan kovuutta jopa enemmän kuin bisnesmieheltä tai -naiselta. Itse en ainakaan voisi puolustaa jotain murhaaja-raiskaajaa tai etenkään pedofiiliä. Tuntuisi siltä, että tekisin täysin vastoin moraaliani. Vaikka toisaalta juristit auttavat, he auttavat monesti väärää henkilöä. Vaikka he tietäisivät, että heidän päämiehensä on syyllinen, on heidän vain seisottava tämän rinnalla.

Siinä ei auta käydä turhan tunteelliseksi ja ajatella, että tämä on väärin tai ammatissa ei pärjää. Minä en pärjäisi. Jos olisin asianajaja, minun pitäisi olla syyttäjä. En kuitenkaan olisi tarpeeksi syyttävä siihen pestiin. Menisin enemmin heittelemään kukkia ja toivottamaan rauhaa ja rakkautta koko oikeussaliin.

Navigation